Недостиг на отопление в Китай след студената вълна

0

Н яколко града в централната китайска провинция Хънан са изправени пред недостиг на отопление през зимата след като студената вълна обхвана редица райони, донесе снежни бури и доведе до температури, близки до исторически най-ниските, предаде Ройтерс.

Продължителните студени вълни поставиха на изпитание доставчиците на топлинна енергия в Цзяоцзо, град в Хънан, където повреди в инстлацията на един от основните доставчици остави някои райони в спешна нужда от повече топлинна енергия.

Очаква се повредата да бъде отстранена и доставката да бъде възобновена на 26 декември, съобщиха държавните медии днес. 

Рекордно студена вълна удари Китай

Градът ще преустанови топлоподаването за повечето предприятия, с изключение на доставчиците на основни услуги, като болници и центрове за възрастни хора, за да се даде приоритет на потреблението на топлинна енергия от домакинствата. Въпреки това някои жилищни райони все още ще бъдат засегнати.

Отделно от това градовете Пуян и Пиндиншан, също в Хънан, вече са спрели топлоподаването към държавните учреждения и административни институции, за да се даде приоритет на доставките за домакинствата в студеното време.

Прогнозата за времето показва, че температурите в трите града ще достигнат минусови стойности днес, а в някои райони на провинция Хънан ще паднат до минус 15 градуса по Целзий.

Източник: vesti.bg