Невяна Владинова пред БНТ: Отборна титла след 30 години на световно първенство е един огромен успех за България

Вторият вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) – Невяна Владинова, коментира специално за БНТ представянето на ансамбъла на България (жени) в многобоя на световното първенство по художествена гимнастика във Валенсия.

Ансамбълът ни не успя да спечели медал в многобоя, но след 30-годишна пауза страната ни триумфира в отборната надпревара.

„Отборна титла след 30 години на световно първенство е един огромен успех за България. Емоциите са много смесени, беше много тежък стартът днес, но това, което направиха момичетата, бе изумително, след съчетанието им с обръчи. Толкова мобилизирани и концентрирани, толкова перфектни – не всеки може да го направи. Доказаха, че мястото им е тук, на първото стъпало“, започна бившата грация.

„Изключително е трудно, когато се бориш за първото място, когато знаеш, че от последното ти изиграване зависи този златен медал, но това също се отработва. Затова има цял екип, който стои зад момичетата, треньорите са много важни в случая. Изключително съм щастлива, че успяха и се събраха и си взеха това, което заслужават. Плакаха момичетата, няма как да не бъдат разочаровани от себе си, но щом успяха да се съберат днес, ще успят да го направят и в неделя.“, добави тя.

„Боряна Калейн и Стилияна Николва имаха тренировъчен ден днес и бяха изключително спокойни и удовлетворени от състезанието досега. Надявам се, че и утре ще бъдат спокойни и ще покажат съчетанията си с всичко заложено в тях, за да могат да вземат и те по отделно това, което заслужават“, завърши Невяна Владинова.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok Източник: bntnews.bg