Невинно забавление на дете с балон завърши с изгаряне на главата

0

С пукан балон с хелий изгори главата на дете в София. 

За инцидента съобщи майка му, която сподели историята в профила си във Facebook.

„Ще разкажа за един инцидент с цел да предпазя максимално много хора от сходен такъв. На 23.03.2023 г. от парк „Овча Купел“ беше закупен балон, пълен с хелий, от търговец, ситуиран до табелата на парка до североизрочния му край. На 28.03.2023 г., докато децата ми си играеха с балона в дома ни, същият се спука и се самовъзпламени. В резултат синът ми е с изгаряния в областта на главата – нос, бузи, устни, обгорени вежди, мигли и коса, както и с възпаление на очите и само това, че носи очила, спаси зрението му„, пише майката на пострадалото дете.

В публикацията си майката уточнява, че са подадени жалби към КЗП и полицията, както и че е извадено съдебно медицинско удостоверение.

„С настоящето не целя публичност на инцидента, а искам да информирам максимално много хора за опасностите, които крие един на пръв поглед абсолютно безопасен продукт, предназначен за деца, с цел предотвратяването на сходни инциденти“, добавя родителят.

Според хора, коментиращи публикацията, все по-често балоните с хелий, които се продават навън, се пълнят с водород, защото цената на хелия се е покачила значително, но водородът е по-лесно възпламеним и по-опасен.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *