Националният алианс в Турция се разпадна

9

О позиционният Национален алианс изпълни своята мисия, изборите приключиха и всички страни ще поемат по своя път, заяви високопоставен член на Партията на доброто, предаде БГНЕС.

„Всички съюзи са предизборни и когато изборите приключат, всички съюзи изчезват“, заяви на 1 юни в телевизионно интервю генералният секретар на Партията на доброто Угур Пойраз.

„Така че парламентарните избори на 14 май приключиха, президентската надпревара приключи и алиансът изчерпа своята мисия“.

Националният алианс, който обединяваше Народнорепубликанската партия (НРП), Партията на доброто (ПД), Партията на щастието (ПЩ), Партията на демокрацията и прогреса (ПДП), Партията на бъдещето (ПБ) и Демократическата партия (ДП), подкрепи лидера на НРП Кемал Кълъчдароглу в президентските избори срещу президента Реджеп Ердоган.

Партията на щастието, Партията на демокрацията и прогреса, Партията на бъдещето и Демократическата партия имаха свои кандидати на парламентарните избори в листите на НРП, докато Партията на доброто участваше отделно със свои кандидати.

Депутатът от истанбулския филиал на Партията на доброто Джихан Пачаджъ заяви, че в момента няма нужда опозиционният съюз да продължава съществуването си.

„Това, което наричате алианс, всъщност е сътрудничество“, каза той пред репортери в парламента:

„В бъдеще опозиционните партии естествено ще влязат в сътрудничество помежду си. Можете да го наречете „съюз“ или „сътрудничество“, но в момента в дневния ред няма нищо, по което да си сътрудничим.“

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *