Над 170 снегорина чистят София

2

П рез целия ден продължи работата на екипите, ангажирани с почистването на столицата през зимата, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Към 18 часа на терен са 171 снегопочистващи машини. Извършени са обработки със смеси против заледяване на пътната мрежа в районите с по-висока надморска височина „Панчарево“, „Витоша“, „Банкя“, кв . Горна баня“, както и на пътните платна на Южната дъга.  

Внимание ❄️! Червен код за бурен вятър и снеговалеж в четири области

Пътищата в природен парк „Витоша“ – „Драгалевци“ – хижа Алеко и „Бояна“ – местност Златни мостове са опесъчени. Към този час продължава разпръскването на смеси против заледяване на пътната настилка по част от улиците на район „Триадица“, допълват от Столична община. 

Следят се и нивата на язовирите, който се намират на територията на града.

10 екипа на дирекция“ Аварийна помощ и превенция“ извършват обходи и подпомагат работата на инспектората и почистващите фирми. Дейностите се координират и контролират от Столичния инспекторат.

Техниката и екипите, ангажирани със снегопочистването ще останат на терен, за да  продължат работата си и през нощта.

От Столична община призовават водачите на автомобили да карат със скорост, съобразена с пътната обстановка, както и да спазват дистанция. 

Обработката на пътните настилки в столицата срещу заледявания започнаха още сутринта, като първо бяха обработени стръмните участъци. 

Източник: vesti.bg