Над 100 деца в риск получиха баскетболна екипировка след дарителска кампания

Българската федерация по баскетбол проведе за втора поредна година дарителска кампания за осигуряване на баскетболна екипировка на нуждаещи се.

В кампанията се включиха отборите, участвали на Европейското първенство за девойки зо 18 години в дивизия „Б“, на което София бе домакин през лятото. Всеки от съставите имаше възможност да дари свои екипи за каузата. Инициативата бе част и от програмата Youth Leadership на фондацията на Международната федерация по баскетбол – ФИБА (FIBA Foundation).

Събраните екипи бяха раздадени на над 100 деца по време на спортен турнир преди ден във Велико Търново, организиран от Българска спортна федерация за деца и младежи в риск, в който баскетболната централа също се включи. Децата са на възраст между 13 и 18 години и са от институции във Велико Търново, Шумен, Търговище и други градове в региона.

По време на турнира се проведоха занимания по баскетбол, както и други спортове.

С дарението Българската федерация по баскетбол цели да насърчи и подпомогне спортната активност при младежите, както и да запали интерес по баскетбола. Освен дарената за всички участници спортна екипировка, беше осигурена и специална награда за победителите в баскетболния турнир.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok Източник: bntnews.bg