"Наглост и спектакъл" – гръцкият бизнесмен Каламарис с директни обвинения към Зартова и нейн бивш заместник

След изслушването на Владислава Цариградска, Невена Зартова и нейните бивши заместници, парламентарната комисия по случая „Нотариуса“ изслуша гръцките бизнесмени Йоаким Каламарис и Анастасиос Дикос.

Именно те обвиняват бившия районен прокурор на София Зартова и заместника ѝ Борислав Георгиев във взаимодействие с Нотариуса, за да бъдат повдигнати несъстоятелни обвинения на гръцките инвеститори.

Гръцките бизнесмени обясниха, че са получили обвинения от СРП за неясно престъпление. По тези обвинения са им били определени рекордни парични гаранции и им е издадена забрана да напускат България. Те определят този период като кошмарен, защото през това време групата около Нотариуса им е искала пари, за да им „оправи положението“.

„Тези трябва да дават обяснения в институциите защо делата и кражбите на имотите на хората и на деди, и на баби на българите ги няма. Не тука. Усетихте ли наглостта, спектакъла? Колко дълбоко е? Защото играят роля, господа. И лицето Зартова не знае защо Божанов не е имал 20 дела, защото нейният кум беше на нейното място – Радослав Димов. Дали някой отиде на апелативен прокурор? И Огнян Герджиков е на баща ѝ кум“, каза Йоаким Каламарис – бизнесмен.

И се обърна с въпрос към Невена Зартова:

Г-жо Зартова, вие асистент ли сте в Софийския университет, преподавате ли?

Невена Зартова: Да.

Йоаким Каламарис: Там е заровено яйцето, разбирате ли – не при нас!

„Постановлението, с което Софийската градска прокуратура, по реда на служебния надзор, отмени трите обвинения, е защото се касае за гражданско-правен спор, който е решен чрез средствата на институционалния тормоз и методите на НПК и НК“, посочи адвокатът на бизнесмените Ася Манджукова.

Каламарис призова депутатите да поканят на изслушване главния архитект на София Здравко Здравков.

„За да го попитате какъв терор имаха от лицето, това, което се прави на вода ненапита. Имало деца, ние нямаме (става дума за прокурор Борислав Георгиев, напуснал заседанието по-рано – б.р). Молбата ми е за главния архитект и неговия екип, защото ние не можехме да стъпим в общината заради терора на прокуратурата. Да го попитате този човек. Ние не сме престъпници, господа“, добави Каламарис.

Прокурор Борислав Георгиев, който е бил наблюдаващ по досъдебното производство срещу гръцките граждани, отговори, че е разследвал данни за извършено престъпление без да е зависим от когото и да е било.

Заседанието на комисията приключи малко преди 23.00 – след близо 8 часа дебати.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *