Мощен взрив в Краснодарския край на Русия

7

М ощен взрив избухна в Краснодарския край, съобщ канала Mash Telegram. По предварителна информация на изданието инцидентът е станал в град Приморско-Ахтарск.

„Няма пострадали при взрива в Приморско-Ахтарск“, заяви в канала губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев, докладвайки за ситуацията в региона. Той увери, че е в постоянен контакт с шефа на Приморско-Ахтарск. По предварителна информация жилищни сгради и инфраструктурни съоръжения не са пострадали, каза Кондратьев. „В момента се разследват причините за инцидента“, пише губернаторът.

След 12-дневно затишие: Русия с нова атака с дронове срещу Киев

Инцидентът в Краснодарския край стана известен в неделя, 2 юли. Предполага се, че в Приморск-Ахтарск е могъл да бъде предотвратен опит на неизвестни да атакуват склад за горива и смазочни материали, разположен на територията на военно летище. Телеграм каналът Mash твърди, че ракета е била свалена от руски системи за ПВО. Видеозаписи от мястото показват последствията от евентуална атака и огромен кратер в полето след експлозията. Освен това са представени разкази на очевидци. Хората снимат от прозорците на къщите, докато висок стълб дим се издига в далечината.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *