Момче заплаши съучениците си с пистолет, оказа се пластмасов

Ученик с пистолет-играчка вдигна на крак полицията в Банкя. Той е заплашил с него съучениците си.
От МВР заявиха, че е издаден предупредителен протокол на майката и е образувана преписка.

Ученикът от гимназията по туризъм „ Алеко Константинов ” в Банкя е заплашил съучениците си с пластмасово оръжие за еърсофт.

Тийнейджър заплаши с пистолет съученици в клас

16-годишният младеж е извадил пистолета в присъствието на свои съученици. Това се е случило в междучасие, извън сградата на училището. Заплашените разказали на родителите си, които веднага подали сигнал. В училището дошли полицаи и представители на Детска педагогическа стая.

„Става въпрос за ученик, който е заплашил свои ученици с пистолет, който използва пластмасови капси. Екипът е реагирал адекватно. Притеснителен е фактът, че се използва макар и пластмасово оръжие“, коментира вътрешният министър Калин Стоянов.

„За всеки ученик е трудно да се проверява. Важно е служителите, които са изпратени там от съответните охранителни фирми да са адекватни.“

Трима от заплашените младежи днес не са се явили на училище по молба на техните родители. Младежът е отскоро в училището и не е създавал проблеми.

„Според него всичко е било на шега. Шега, която е груба, непростима“, каза Димитринка Колева – директор на Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“.

„Не е имало съчми, не е произведен изстрел. Няма пострадали деца.“

„Нали знаете. Тийнейджърите искат да бъдат различни, искат да бъдат интересни, да правят впечатление. И на нашия тийнейджър това му е била идеята“, обясни Людмила Лилова – училищен психолог.

Младежът ще продължи да посещава занятия докато стане ясно какво наказание ще получи.

„Нека да изчакаме нужните проверки да приключат и съответно ще предприемем мерки“, заяви Димитринка Колева.

Министерството на образованието също е уведомено за случая.

Източник: bntnews.bg