Много жертви и ранени след удари на Русия в Сирия

0

Н ай-малко 11 души, включително седем цивилни, са били убити днес при серия от руски въздушни удари по контролиран от опозицията анклав в разкъсваната от война Сирия, съобщи мониторингова група, която ДПА цитира. 

Най-малко 30 други са били ранени при ударите срещу райони в северозападната провинция Идлиб, допълва Сирийският център за наблюдение на правата на човека.

Какви знаци даде Русия с откриването на консулство в Йерусалим

Според базираната във Великобритания мониторингова организация ударите са били насочени, наред с други места, към зеленчуков пазар в покрайнините на град Джиср аш Шугур в западната част на Идлиб.

Русия е основният военен поддръжник на сирийския президент Башар Асад в борбата с бунтовниците срещу неговото управление.

Днешната бомбардировка от руски военни самолети е била предприета в отговор на смъртоносните атаки с дронове, извършени по-рано седмицата срещу Карда, родният град на семейството на Асад, и контролирания от правителството град Салаб в Югозападна Сирия, каза за ДПА ръководителят на мониторинговата организация Рами Абдел-Рахман.

Зеленски налага санкции срещу Башар Асад

Идлиб е последната крепост на опозицията в Сирия.

Подкрепяни от руснаците, силите на Асад си върнаха големи територии от бунтовниците.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *