Михаил Касабов: Стадион "Христо Ботев" е най-доброто съоръжение в България и националният отбор трябва да играе там

Михаил Касабов беше единственият кандидат за поста президент на Българския футболен съюз (БФС), който се отзова на поканата на ПФК Ботев Пд за дебат относно бъдещето на родния футбол с оглед предстоящия Конгрес на 15 март (петък).

Пред клубната телевизия на „жълто-черните“ Касабов заяви, че домът на клуба – стадион „Христо Ботев“ е най-доброто съоръжение у нас и е логично там да се играят мачовете на националния отбор.

„Към момента стадион „Христо Ботев“ е най-доброто съоръжение в България и е съвсем логично националният отбор да играе тук своите мачове. Моята мотивация е, че мисля, че мога да променя някои неща. Не очаквайте от мен резки движения, ако бъда избран“, разкри футболният функционер.

„Със създаването на все повече модерни стадиони ще отпаднат и ранните мачове. Осветлението е основен проблем, за да може мачовете да се играят в нормално време“, допълни той.

Дългогодишният вицепрезидент на БФС подкрепи отново и тезата си, изложена в предаването „Арена спорт“ от вчера, че не подкрепя идеята да има мандатност за ръководителя на централата

„На мнение съм, че не е важно колко ще е дълъг един мандат на президент на БФС, а какво може той. Това ще го преценят делегатите на БФС“, категоричен е Михаил Касабов.

Относно темата за съдиите кандидат-президентът на БФС беше категоричен, че много се злоупотребява с тях и сподели следното: „Те не са толкова лоши, колкото ги изкарваме. Винаги го има субективния фактор“

Футболният функционер говори и за детския футбол у нас, като според него именно там трябва да бъде обърнато специално внимание и от БФС, и от клубовете.

„Бих дал повече свобода и самостоятелност на зоналните съвети, за да организират детски и юношески събития“, каза още Михаил Касабов.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *