Мистериозна смърт: Граф е намерен мъртъв, след като обявява имението си за продан

0

Д оведеният баща на граф Пембрук е намерен мъртъв с огнестрелна рана на територията на една от най-известните британски провинциални къщи. Мистериозната смърт обаче буди много въпроси. Какво се е случило с него? Историята му разказва Daily Mail.

Стюарт Уиндъм Мъри Треплънд е намерен с огнестрелна рана в главата, близо до автомобила си, който е бил паркиран в Уилтън Хаус, 14 000-акрово имение в стил Паладиан, близо до Солсбъри, в Уилтшър.

Смъртта на г-н Треплънд настъпи в същия ден, когато имението му и замъкът с 13 спални в Дънбийт, Шотландия, бяха обявени за продажба от агенцията за недвижими имоти Savills за 25 млн. паунда.

Според данните от Companies House г-н Треплънд е бил директор на 15 фирми, докато не се е оттеглил от всяка от тях на 12 юни, в деня на смъртта си.

Понастоящем полицията не разглежда смъртта като подозрителна и заяви, че 76-годишният мъж е щял да умре на място. 

В изявление на полицията в Уилтшър се казва: „Служители са били повикани на адрес в Уилтън в 13,10 ч. на 12 юни след сигнал за внезапна смърт на мъж на 70 години.

„Не се смята, че има някакви подозрителни обстоятелства и ще бъде подготвено досие от името на HM Coroner for Wiltshire.

В изявлението на семейството се казва: „Стюарт Мъри Треплънд, познат на мнозина като Тертий, за съжаление почина на 12 юни в Уилтън и ще липсва изключително много на цялото си семейство“.

Неговият обширен замък се описва като „великолепен замък, включен в списък „А“, с драматично крайбрежно имение „с безкомпромисно качество“, което се простира на 28 500 акра земя.

Замъкът има 13 спални, девет бани и три приемни. Замъкът разполага и с двойка оградени градини, разположени в рамките на проектиран пейзаж, глухарско тресавище и еленска гора. Замъкът разполага и с 12,5 мили двойни брегове за риболов.

Приятел е идентифицирал тялото на Треплънд, след като на мястото е била повикана полиция.

Следсмъртната експертиза потвърждава, че причината за смъртта е огнестрелна рана в главата. Бяха назначени допълнителни изследвания и разследването беше отложено за дата през август.

Г-н Тремплънд е бил женен два пъти, първо за Белинда, майката на трите му деца, а след развода с първата си съпруга се жени за Клеър.

Нейният син, Уилям Хърбърт, 18-и граф на Пембрук, наследява имението и обширното му стопанство, както и състояние от 115 млн. паунда, когато баща му умира от рак през 2003 г.

Пет недостъпни места в света, обвити в мистерия

Само до май тази година г-н Треплънд е бил председател на производителя на машини Kitagawa Europe, който заяви, че той е имал „непоколебим ангажимент за високи постижения“.

В изявлението на компанията се казва: „Ние завинаги ще ценим неговата мъдрост, наставничество и истинската грижа, която проявяваше към другите. 

Dunbeath е собственост на г-н Треплънд и съпругата му от 1997 г., като замъкът датира от XV век. 

През 60-те години на XIX в. имотът е основно реконструиран, което включва и радикална промяна на територията.

Той е описан като „райско кътче от тресавища, речни брегове и крайбрежие; място, където да се насладите на абсолютната лична отдалеченост и да създадете незабравими детски спомени“.

Замъкът се намира в Кейтнес, който е едно от най-отдалечените графства в страната, и е бил често посещаван от кралицата майка, която е притежавала замъка Мей в продължение на половин век.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

По темата

Източник: vesti.bg