Мирослав Живков: Благодаря на всички момчета за това, което направиха

Мирослав Живков не скри задоволството си от представянето на България на световното първенство за мъже под 19 години. На аржентинска земя нашите състезатели завършиха на престижното пето място. Воденият от Живков тим победи Белгия с 3:1 в последния си мач.

Утре сутрин те се прибират с полет от Истанбул.

„Изключително достойно представяне. Момчетата заслужават цялото уважение за отговорността и професионализма. Петото място е голям престиж, а ние стигнахме до него през най-тежката група и най-тежкия поток. Буквално се борихме за всеки гейм, за всяка точка. Преди световното първенство имахме много проблеми с контузени. До последния момент не се знаеше, дали Симеон Николов ще пътува. Да съм по-конкретен – на 21 юли информацията беше, че няма как да е възстановен. Така говорихме и с баща му Владимир Николов. На 22 юли д-р Иван Василев каза, че има шанс. И той тръгна! Мони е още на детска възраст, но прояви професионализъм и характер на професионалист от най-високо ниво. Изигра мондиала прекрасно. И не е само той“, коментира наставникът.

16-годишният Симеон Николов стана №1 при плеймейкърите на шампионата със 195 успешни вдигания. Средно на мач (общо на брой бяха 8) те са 24,83. Николов е на върха на класацията и за най-добър изпълнител на сервис. Кристиан Титрийски пък приключи първенството като най-успешния реализатор със своите 161 точки. Константин Чипев, който играе на поста либеро е втори в подреждането при най-добрите посрещачи, като има на сметката си 88 успешно посрещнати топки.

„Благодаря на всички момчета за това, което направиха. Имаше една голяма несправедливост. Когато отстранихме Бразилия на осминафинал, трябваше след 10 часа да играем срещу САЩ. Не се оправдаваме, но ни попречи. Наистина силите ни не стигнаха. В трите седмици в Бразилия и Аржентина ставахме все по-отговорни и организирани. На световното първенство се видя, че има държави, които не са традиционни сили във волейбола, но завършиха напред. Играта се развива и най-важното е, че ние сме част от елит“, каза още Мирослав Живков.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg