Между 90 и 200 лв. ни струва лечението на грип

0

М ежду 90 и 200 лева излиза лечението на грип. Това показва проверка на „Твоят ден“. Ако всички членове на едно 4-членно семейство се разболеят, те трябва да отделят повече от 600 лева за лекарства.

Увеличават се случаите на пациенти с грипоподобни симптоми в Бургас, съобщават общопрактикуващи лекари. Сред най-честите симптоми са висока температура, хрема и болки в гърлото.

Общопрактикуващият лекар д-р Анелия Ангелова посочи, че трябва да се постави противогрипна ваксина, да не посещаваме места, на които се събират много хора и да се носят маски. Тя допълни, че ключов момент е събирането на много деца в училищата и детските градини. По нейни думи пациентите посещават лекар на 4-5 ден, когато вече има усложнения.

При настинка или грип НЕ яжте това

Лекари препоръчват да се изчака преди да се прибегне до приема на антибиотик. Д-р Ангелова поясни, че препоръчва в началото да се приложи антивирусно лечение. Лекарят поясни, че е необходимо да се приложат и лекарства за хрема, гърло и за температура.

Лечението на грипа може да варира от 90 до 200 лева, в зависимост от това дали е необходим антибиотик и пробиотик. Сумата може да бъде умножена по 2 или 3 в случай, че се разболее повече от един член на семейството.

Пациентите са затруднени от високата сметка, която трябва да платят в аптеката.

Източник: vesti.bg