Медведев: Ние сме на ръба на световен конфликт

20

Б ившият руски президент и заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви, че Русия ще „изчезне”, ако не спечели войната в Украйна.

„Ако спре специалната военна операция, без да постигне победа, Русия ще изчезне, ще бъде разкъсана на парчета”, заяви Медведев в публикация в Телеграм в сряда, предава Си Ен Ен.

Джо Байдън: Украйна никога няма да бъде победа за Русия

„Защо той се обръща към хората от друга страна в момент, когато неговата е пълна с вътрешни проблеми? Заради какъв страх трябва да слушаме политик от враждебна държава, който лъха омраза към нашата родина? Защо гражданите на Русия трябва да вярват на лидера на Съединените щати, отприщили най-много войни през XX и XXI век, а нас упрекват в агресивност?”, попита Медведев.

Той подчерта, че целта на Байдън е „да гарантира, че Русия ще претърпи стратегическо поражение”.

Путин: Tрябва да се подготвим за ядрени опити

По отношение на решението на руския президент Владимир Путин страната му да излезе от договора за ограничаване на ядрените оръжия „Нов СТАРТ” Медведев заяви:

„Закъсняло и неизбежно решени. Това е решение, което ще има огромен резонанс в света като цяло и в САЩ в частност”.

„В края на краищата за всички разумни сили е очевидно, че ако Съединените щати искат поражението на Русия, ние сме на ръба на световен конфликт. Ако Съединените щати искат да победят Русия, тогава имаме право да се защитаваме с всяко оръжие, включително ядрено”, смята Медведев.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *