МВР: След обилните валежи през нощта, обстановката се нормализира

През изминалата нощ са получени над 46 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка, на територията на София-град, областите Враца и Монтана, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Съобщенията са предимно за наводнени мазета, приземни етажи на къщи, както и за паднали дървета и клони. Няма данни за застрашени или пострадали хора. Към момента обстановката се нормализира. Голяма част от сигналите са отпаднали поради отичане на водата.

  • Област Монтана:

Вследствие на проливния дъжд, валял над Община Монтана в оперативния център при РДПБЗН–Монтана са получени 25 сигнала. Водолазен екип с моторна лодка са евакуирали 7 човека от овцеферма в кв. Кошарник. Извършени са 5 отводнявания и е отстранено едно паднало дърво.

  • Област Враца:

До 6:00 часа сутринта на територията на РДПБЗН-Враца са постъпили 10 сигнала, отработени са 8 сигнала за отводнявания на мазета и приземни етажи на къщи. На терен са работили 3 противопожарни автомобила с 10 служители.

  • София-град:

В столицата са получени 11 сигнала за отводняване и паднали дървета. В отстраняването на щетите са се включили 5 противопожарни автомобила с 15 служители, част от сигналите са отработени от екипи на Столична община.

Сигнали за наводнени дворове и мазета в столичните райони „Нови Искър“ и „Красно село“

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *