МВР предупреждава: Не ходете в парка и обезопасете прозорците

Съветите на МВР са и днес да се избягва посещението на паркове и градини. И още – прозорците да бъдат обезопасени, както и да се премахнат незакрепените предмети на терасите на домовете ни.

Аварийните екипи на Столичната община остават в готовност да реагират на сигнали на граждани.

Оранжевият код за опасно време остава и днес за София, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Очаква се поривите на вятъра да бъдат над 90 км в час.

През нощта дежурните екипи на столичната пожарна и „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община са получили няколко сигнала свързани с вятъра, които са отработили.

Към момента градският транспорт изпълнява всички свои маршрути, без проблем се осъществяват и полетите на летище София.

Тази сутрин аварийни екипи се бореха с щетите от силния вятър. Един от сигналите е за паднало дърво и опасно надвиснал клон.

„Ураганния вятър е изпочупил стъклата на всичките 6 оранжерии на Ботаническата градина в София. Засегнати са и част от растенията“, обясни Красимир Димитров пред бТВ.

„Щетите са 40 броя стъкла с различен размер, които са отлетели или са счупени. До сега разходите са в порядъка на 2000 лева, но вероятно тази сума ще се увеличи. Ние трябва да заредим наново резервни стъкла също така“, каза по-рано тази сутрин и доц. Антоанета Петрова от Ботаническата грани на БАН.

Източник: dnesplus.bg