МВР за пушещия цигара край дрона: Не е полицай

20

П о време на обезвреждането на намерения на скалите край Тюленово дрон с експлозив не са присъствали полицейски служители.

Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

„Във вътрешния периметър около дрона преди и по време на действията по обезвреждане на снаряда полицейски служители не е имало. Ангажиментът на МВР е бил да се обезпечи външния периметър по недопускане на цивилни граждани в близост“, обявиха от МВР.

Тагарев: Може да се предположи, че дронът край Тюленово е свързан с войната

Поводът е видео от мястото, на което се вижда човек с униформа да пуши в близост. Кадрите станаха вайръл в социалните мрежи.

„Видяхте всички как се обезврежда боеприпас – с пушещ полицай и друг, който по потник пада от камъните“, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Вижте как обезвреждат боеприпаса от падналия дрон край Тюленово

„Не съм гледал, журналисти ми показаха преди малко снимка на човек по потник, но снимката е размазана и не се вижда дали не е бронежилетка. Ако си е свършил работата не е важно дали е по потник или с униформа. Представете си в жега как се слиза по скали със скафандър, за да се извърши подобна операция. По-добре така, отколкото да имаше парадни униформи и нищо да не бе свършено“, заяви от своя страна министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Източник: vesti.bg