МВнР осъжда остро инцидентите в Скопие

0

М инистерството на външните работи остро осъжда инцидентите от 27 юли 2023 г., в гр. Скопие, при които пострадаха български граждани, привърженици на ПФК „Левски“, а един от тях – особено тежко.

“Раненият български гражданин в момента е в стабилно, но тежко общо състояние и се възстановява след оперативна намеса в болнично заведение в Скопие“, посочват от МВнР. 

Представители на българското посолство са в постоянен контакт с пострадалия наш сънародник и с неговите близки, както и с местните здравни власти.

Премиерът на РС Македония: Само някои руски тролове говорят това

“Изразяваме съжаление, че положителният и спортменски дух на двубоя между ПФК „Левски“ и ФК „Шкупи“ беше помрачен от прояви на агресия извън футболния терен. Очакваме компетентните органи в Република Северна Македония да предприемат необходимите действия за ефективно разследване и правораздаване във връзка с тежкия инцидент“, посочват от ведомството.

“За пореден път подчертаваме ключовото значение, което има предприемането на ефективни мерки за превенция на подобни прояви на агресия и гарантиране на сигурността на всички граждани“, заявяват от МВнР

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *