МВнР: Няма данни за пострадали български граждани при наводненията в Северна Италия

0

К ъм момента няма постъпили сигнали за бедстващи или пострадали български граждани при наводненията в Северна Италия, информира българското Генералното консулство в Милано, се казва в съобщение на Министерството на външните работи (МВнР), предаде БТА.

Неспирните проливни дъждове в Северна Италия и по-специално в областите Емилия-Романя и Марке

причиниха множество наводнения, свлачища и срутвания. Препоръчваме на българските граждани да не предприемат пътувания в тази зона. Жп транспортът продължава да бъде блокиран в много участъци, както и магистрала А14, която също е наводнена в някои отсечки и не може да поеме потока от автомобили“, информират от МВнР.

При нужда от съдействие българските граждани в Италианската република могат да се обръщат към

българското дипломатическо представителство в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643 , както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: consul@bulemb.it.

Консулско съдействие може да бъде получено и от

Генералното консулство на Република България в Милано на следния телефонен номер: 0039 3756596458.

Катастрофалните наводнения в италианската област Емилия-Романя взеха десетки жертви.

В областта остава издадена най-висока степен на тревога заради смъртоносните наводнения в много от населените места там. 

Днес бе съобщено за ново влошаване на времето, заради циклон, идващ от Тунис. 

Смята се, че новите дъждове биха могли отново да покачат нивото на реките в засегнатата от тежки наводнения област Емилия-Романя. Но се прогнозират и валежи на остров Сицилия, на остров Сардиния и в областта Пиемонте.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *