МВнР каза дали българи са загиналите при инцидента в Хамбург

0

В посолството на Република България в Берлин до този момент не е постъпвала официална информация от германските власти за загинали или пострадали български граждани, при строителния инцидент в град Хамбург. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

След появилата се в медиите информация, че пострадалите при инцидента са български граждани, посолството на Република България в Берлин незабавно е установило контакт с компетентните полицейски и трудови служби в Хамбург. По тяхна информация, разследването на злополуката все още не е приключило и на този етап не може да бъде дадена конкретна информация относно самоличността и гражданството на пострадалите, посочват от МВнР.

Ужасен инцидент в Германия, 150 спасители търсят в отломките

Българското дипломатическо представителство в Берлин остава в непрекъсната връзка с компетентните местни власти. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Берлин на телефон: +49 30 201 0922 или на e-mail: Embassy.Berlin@mfa.bg

В понеделник при инцидент се е срутило осеметажно скеле в строителната зона „Юберзееквартир“ в пристанищния район „Хафен сити“, където се изграждат търговски център, ресторанти, офиси и хотели. 

Източник: vesti.bg