Мая Димитрова: Предизборната надпревара започна

Предизборната надпревара започна и най-ярко се вижда в пленарната зала. Снощи, освен всички комисии, които влязоха в дневния ред, имаше и 6-та точка, която е проект на решение, касаещо предприемане на мерки за финансовата стабилност на държавата. Този проект беше вкаран малко преди полунощ от ПГ на ГЕРБ и БСП. Тогава Никола Минчев излезе и каза, че ПП напускат заседанието и няма да участват. Тези мерки ограничават правомощията на финансовия министър да не изразходва средства, освен средства, които са най-необходими за пенсии. До 9 април ще трябва да се представи доклад. Това заяви депутатът, ПГ “БСП за България”, Комисия по правни въпроси Мая Димитрова в „Денят започва“.

По думите й от БСП ще направят всичко възможно пенсионерите да взимат надбавки над пенсиите си за Великден.

„Ние ще направим предложение всички пенсионери да могат да получат Великденски добавки, но в зависимост от минималната пенсия, която получат – размерът да бъде един, а тези, които получават над минималната пенсия да получат друг размер, но все пак всеки пенсионер да получи тези добавки“, каза още Мая Димитрова.

Мая Димитрова обясни, че държавата не предприема никакви мерки срещу увеличаването на месечните такси на мобилните оператори.

„В началото на годината мобилните оператори обявиха, че ще увеличат месечните такси с цената на инфлацията. Това е неравноправна клауза в договорите на мобилните оператори, но все пак тази клауза съществува в общите условия, за съжаление“, допълни още тя.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg