Мария Габриел пристигна на посещение в Мароко

Вицепремиерът и вършен министър Мария Габриел пристигна на работно посещение в Кралство Мароко. Визитата е по покана на Насер Бурита, министър на външните работи, африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина.

Визитата има за цел задълбочаване на сътрудничеството с този важен за ЕС и НАТО партньор от Северна Африка, посочват от МВнР. В българската делегация, водена от вицепремиера, участва и Кръстю Кръстев, министър на културата.

В рамките на посещението се предвижда вицепремиерът Мария Габриел да проведе срещи освен с домакина – министъра на външните работи, африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина, Н. Пр. Насер Бурита, също така с председателя на Камарата на представителите на мароканския парламент Рашид Талби Алами и със съветника на крал Мохамед VI Андре Азулей.

В Рабат Мария Габриел ще открие и Информационен център на българското висше образование като конкретна стъпка за задълбочаване на образователните и културни връзки между двете страни. Центърът ще предоставя предварителна информация относно възможностите за обучение във висшите училища в България. В откриването ще участват председателят на Комисията по образование и наука в НС Красимир Вълчев, представители на министерството на образованието и науката, ректори и директори от общо девет български университети от цялата страна.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *