Лошо състояние на улиците в Мелник

Част от уличната мрежа от най-малкия град у нас Мелник се нуждаят от ремонт. За това сигнализираха хората и местния бизнес. Въпреки, че са осигурени средства, ремонтни дейности не могат да започнат.

Липса на павета, огромни дупки и вълни от прах след всеки преминаващ автомобил. Такова е състоянието на част от централните улици в Мелник.

„Пълно е с прахоляци по масите, по хората, всеки ден пускаме маркуча с вода 3-4 пъти на ден, за да не ни избягат клиентите иначе не се живее…пречи…бягат ни хората!“, разказа София Куртева – собственик на ресторант в Мелник.

Заради лошото състояние на уличната мрежа в най-малкия град в България, не липсват и инциденти с туристи. Последният е само от преди дни.

„Тук една гражданка си беше счупила крака, искаше да съди общината, ама се размина“, обясни Александър Велев – жител на Мелник.

Средства за ремонт на улиците са осигурени. Според кмета на Мелник обаче, причината за забавянето са разрешения на институциите.

„В момента ни спират Националните паметници на културата, НИКН, от проблем имаме. Надяваме се в добрия тон да се отзова. Имаме средства, но нямаме разрешението“, каза кметът на Мелник – Сашо Филипов.

Потърсихме за коментар и Националния институт за недвижимото културно наследство към Министерство на културата. От там обаче към момента на излъчване на репортажа, становище не беше изпратено.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg