Лондон: Това е голям риск за армията на Русия

24

Т ъй като войските на Москва едновременно се опитват да отблъснат украинската контраофанзива в Южна Украйна и да атакуват на изток, те са изложени на риск от разцепване на силите си, смята британското разузнаване, цитирано от „Ройтерс“.

Русия продължава да настъпва към Купянск в Източна Украйна, опитвайки се да принуди Киев да раздели своите части между южното и източното направление, посочва британското министерство на отбраната, позовавайки се на разузнавателна информация:

„Като се има предвид, че Русия постигна скромни успехи близо до Купянск, откакто украинската контраофанзива започна през юни, е много вероятно те да се стремят да се възползват от това, като продължат да прехвърлят ресурси в това направление“.

Кримският мост отново стана мишена за украински дронове

Това обаче, може да принуди самата Русия да раздели силите си, за да предотврати пробив на Украйна на юг.

Украинските сили са преминали първата руска основна отбранителна линия там, въпреки усилията на руските въздушно-десантни сили и 58-а общовойскова армия да ги спрат.

Украински безпилотни самолети атакуват Москва и Курчатов

Министерството на отбраната на Великобритания публикува всекидневни актуализации за хода на войната, откакто тя беше започната от Москва през февруари 2022 г.

Източник: vesti.bg