Лена Бориславова: Плаващи мнозинства не са допустими

10

С ГЕРБ-СДС изработихме обща управленска и законодателна програма и това е поводът за тази среща днес – да продължим с обсъждане с техни представители, с министъра на правосъдието. Това заяви Лена Бориславова, влизайки в НС, предаде БГНЕС.

„В петък ясно заявихме, че плаващи мнозинства за съдебна реформа и за управленска и обща законодателна програма не са допустими и представляват нарушение на принципите, при които това правителство беше подкрепено и от двете групи“, добави Бориславова.

Лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, какво ще обсъждат

Тя подчерта, че страната има нужда от редовно правителство, но то трябва да има зад гърба си стабилно мнозинство и заяви, че в противен случай то става параван, а ПП-ДБ няма да позволят зад паравана да се крият плаващи мнозинства. „Най-критичното е да няма плаващи мнозинства, защото не може регулатори, които ще регулират обществените отношения в следващите 5-7 години или закони да се приемат с мнозинства на ДПС и “Възраждане”, подчерта Бориславова

Тя уточни, че не говорят за коалиционно споразумение, а за механизъм, който да осигури спазването на поетите ангажименти при формиране на правителството.

Бориславова коментира появилата се информация от преди дни със смс-а до Десислава Атанасова „СМС-ът беше по повод на плаващото мнозинство, с което беше приет един законопроект антикорупционен и един и отхвърлен този на ПП-ДБ“, предава DarikNews.bg.

На въпрос защо не се говори за коалиционно споразумение, Бориславова отвърна „Между двете сили няма доверие и то не може да се преодолее просто по този начин“.

Източник: vesti.bg