Лекари забравили ножица в стомаха на политик

0

П олитик от бразилския щат Мато Гросо изпитва болка, след като лекарите са оставили хирургическа ножица в стомаха му, съобщава „Дейли Мейл”.

46-годишният Клейтън Зената, член на градския съвет на община Нова Санта Елена, претърпя коремна операция, по време на която му бе отстранен чревен тумор. Операцията бе извършена в регионалната болница Колидер. След като мъжът бил изписан от болницата, той започнал да изпитва силни болки в корема.

Зената отново поискал медицинска помощ. Компютърната томография показала, че в корема му има чуждо тяло – хирургическа ножица, забравена от лекаря по време на операцията. Политикът беше спешно хоспитализиран за втора операция. Два дни по-късно е освободен.

10 звезди, които признаха за пластични операции

Зената каза, че той все още трябва да дава проби. Освен това сега политикът страда от главоболие. Лекарите обясняват това с факта, че той е претърпял две упойки за по-малко от седмица.

Държавният здравен отдел разследва медицинското заведение, за да установи защо хирургически инструмент е бил оставен в корема на пациента. Политикът все още не е решил дали да съди болницата и хирурга, извършил операцията. „Сега не мисля за това. Но да видим какво ще се случи по-нататък“, каза той.

По-рано беше съобщено, че жителка на предградието на Бангалор в индийския щат Карнатака, е претърпяла три операции, след като хирурзите оставили марля в стомаха ѝ. Грешката е направена по време на цезарово сечение, което е направено на бременната жена заради усложнения.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *