„Ледено убийство“: Мъж тормози жени пред клиника за аборти в Германия

0

М ъж с табела с текст „Искам да живея“ и снимка на зародиш стои пред клиниката за аборти „Про Фамилия“ в Пасау, Германия от Пепелна сряда*. Всяка жена, която иска да сложи край на нежеланата си бременност, се налага да мине покрай него, преди да влезе в медицинското заведение. Това създало напрежение и провокирало трима контрадемонстранти да се изправят срещу него. Техният лилав банер гласи: „Солидарност за жените вместо молитвени броеници“, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Според противника на аборта, медицинска сестра и 50-годишен бивш областен съветник на „Алтернатива за Германия“ животът започва в момента на зачеването, а не когато ембрионът се имплантира в матката почти две седмици по-късно, нито пък когато крайниците и органите се създават в края на дванадесетата гестационна седмица и със сигурност не около 23-тата до 25-ата седмица, когато плодът би оцелял в кувьоз. За този мъж абортите са „ледено убийство“ и „гигантска кланица“Той нарича фишовете за консултации за аборт в клиниката „убийствени фишове“.

За контрадемонстрантите от „Съюза за сексуално самоопределение“ „нероден живот“ е манипулативен термин. Те виждат строгите закони за абортите като разновидност на патриархата, а абортите като редовна част от грижата за здравето на жените.

Отрицателни рекорди: Над 30% от бременностите в България завършват с аборт

Възрастен гинеколог извършвал абортите в града до 70-ата си годишнина, защото нямало кой друг. Когато той спрял да работи през 2020 г., първоначално нямало никаква възможност да се правят аборти в Пасау и в цяла Долна Бавария, където живеят 1,24 милиона души. Тогава една лекарка се престрашила. Тя искала да остане анонимна от страх от радикалните противници на абортите, които стоели пред дома на нейния предшественик и го ругаели като убиец.

Тъй като лекарката предлага часове за аборти само един ден на всеки две седмици, бременните жени, които искат да направят аборт, често нямат друг избор, освен да карат почти 200 километра до Мюнхен. Дори в болницата в град Регенсбург, който е малко по-близо, не се предлага извършването на аборти. Два гинекологични кабинета извършват аборти само до десетата гестационна седмица. По време на Великденските празниците, когато лекарските кабинети в Пасау, Регенсбург и Мюнхен понякога са затворени за по-дълго време, става още по-трудно за жените с нежелана бременност.

*Денят, в който католиците започват 40-дневните Великденски пости.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *