Къде е най-интензивен трафикът в началото на уикенда

0

Н а границата със Сърбия трафикът е интензивен на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Калотина” на изход за леки и товарни автомобили, съобщава на интернет страницата си Главна дирекция „Гранична полиция” на МВР по данни към 6:00 часа. 
Граничните проверки на пункта се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. 

На пункта се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За  да избегнат интензивния трафик, от „Гранична полиция” съветват  пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на  ГКПП „Видин“ ,ГКПП „Кардам“, ГКПП „Оряхово“ ГКПП „Никопол“ за товарни автомобили на изход. 

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

От 13:30 ч. на 24.08.2023г. поради технически причини пропускането на товарни автомобили на изход на ГКПП Кардам е временно преустановено.

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ на вход за леки автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От „Гранична полиция” препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.  

Източник: vesti.bg