Кристиан Вигенин за „Миротворец“: Не се страхувам

1

Не се страхувам. По-скоро съм разочарован и учуден, че в продължение на 2-3 дни българската държава не предприема нищо. Така заместник-председателят на парламента Кристиан Вигенин коментира информацията, че името му фигурира в списък с „врагове на Украйна“, публикуван в украинския сайт „Миротворец”, предаде NOVA.

БСП настояват за категорична позиция на правителството и службите по казуса. От „Възраждане” пък обявиха, че ще сезират прокуратурата.

Нинова за сайта „Миротворец“: Постоянно се попълва списъкът с нови имена на българи

Социалистите искат българските граждани, които са в този списък, без значение на каква позиция са, да бъдат извадени от въпросния списък със съдействието на украинската държава.

„Това е най-малкото, което смятам, че България може да направи. Очаквам информация от българските служби, които да заявят доколко хората в този списък са застрашени и дали са необходими мерки за тяхната защита”, каза още Вигенин.

Случаят стана известен във вторник, когато председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов говори по казуса от парламентарната трибуна. 

Костадинов: Създателите на украинския сайт „Миротворец“ трябва да понесат наказателна отговорност

„Миналата седмица стана ясно, че пореден българин е включен в един много зловещ списък. Той не е за корумпирани политици, а на хора, които имат различно мнение. Списък на хора за премахване. Списък в един сайт, който носи циничното име „Миротворец“. Една страница, която формално претендира да е украинска, но е регистрирана във Вирджиния, САЩ“, каза Костадинов.

В списъка, освен името на Вигенин, фигурират и тези на политолога проф. Иво Христов, журналистите Велислава Дърева, Диляна Гайтанджиева и др.

По темата

Източник: vesti.bg