Криптоборсата FTX възстанови над $7 млрд.

0

Н овото ръководство на FTX обяви, че е възстановило 7.3 млрд. долара активи на сриналата се криптоборса. Компанията дори обмисля да се завърне на пазара като действаща криптоборса, съобщава Reuters.

„Ситуацията се стабилизира и пожарът е потушен. FTX преговаря с акционери за опции за рестартиране на криптоборсата и решението може да бъде взето още това тримесечие“, е заявил адвокатът на FTX Анди Дийдрих по време на изслушване в съда.

Криптоборсата се срина през ноември 2022 г., като доведе до милиарди долари загуби за потребителите си и трайно понижи цените на криптовалутите. Основателят на компанията, Сам Банкман-Фрийд, е задържан и с 13 обвинения, включително отклоняване на средства, нерегламентирани плащания и заеми и др.

Той пледира невинен по всички обвинения. Други трима членове на бившето ръководство се признаха за виновни.

САЩ затягат правилата за криптовалутите

Криптоактивите са загубили $1,4 трлн. през 2022 г.

Разследването показва голям „хаос“ в счетоводството на FTX. В предадени на съда вътрешни доклади на FTX, Банкман-Фрийд е цитиран да казва, че „понякога намирахме активи по 50 млн. долара, които си стояха и бяхме забравили, такъв е животът“. Имало е много трудности за точен одит на дъщерните фирми, като за 56 от тях не е имало никакви финансови отчети. Другите данни са били разхвърляни в онлайн документи, чат комуникации, споделени таблици и файлове, като е липсвало каквото и да е специализирано приложение или метод за управление на активите, се твърди в доклата.

Новото ръководство смята, че вече е успяло да поправи бъркотията. То казва, че има все още работа по определянето на това какви суми могат да бъдат възстановени на кредиторите.

За да може да възстанови дейността си, FTX ще трябва да изпълни няколко изисквания. Първото е да осигури значителен капитал. Все още се обсъжда дали наличните средства да се използват за плащания към клиентите или за възстановяване на дейността. Може да се наложи използването на допълнителен външен капитал.

САЩ предупредиха банките да внимават с криптото

Криптовалутите готвят „изненада“ за 2023 г.

След това трябва да има стабилен вътрешен процес на работа. Приложението е работило добре за клиентите, но вътрешните процеси не са били добри, казва Дийдрих.

ЕЦБ: Криптоактивите не струват нищо

Германия с важно решение за данъците от крипто

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *