Кремъл отрече конспирациите за Путин

11

К ремъл отрече твърденията, че президентът на Русия Владимир Путин има двойници, които изглеждат като него и се представят за 70-годишния руски лидер, а също и че той прекарва голяма част от времето си, криейки се в бункер, предаде Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изброи твърденията за Русия, които по неговите думи са „лъжа“, в изявление относно историята на страната след разпадането на бившия Съветския съюз през 1991 г., причините за войната в Украйна и т. нар. от него лукавство на западното общество.

„Вероятно сте чули, че Путин има много двойници, които работят вместо него, докато той е в бункер“, каза Песков на конференция в Москва. Говорителят на Кремъл каза, че това е „поредната лъжа“.

Двойник замествал съветски лидер

„Сами виждате какъв е нашият президент: винаги е бил и все още е много активен – тези, които работят рамо до рамо с него, едва успяват да следват темпото му“, каза Песков.

„Човек може само да завижда на неговата енергия. За здравето му, слава Богу, човек може само да мечтае. Разбира се, че не е в бункер. Това също е лъжа“, добави той.

Кремъл многократно отхвърля слуховете, че Путин, лидер на Русия от края на 1999 г., е болен.

„Това е разликата с бункерния дядо Путин, който скоро ще се плаши от себе си“

По време на държавно посещение миналия месец китайският президент Си Цзинпин каза на Путин, че е убеден, че на президентските избори през 2024 г. в Русия избирателите отново ще подкрепят руския лидер.

Путин все още не е обявил дали ще се бори за следващ мандат. Когато дойде на власт, Путин искаше да сложи край на хаоса, който цареше в Русия след разпадането на бившия Съветски съюз през 90-те години на миналия век. Но сега конфликтът в Украйна е най-сериозната военна криза след войната в Афганистан в периода 1979-1989 година, отбелязва Ройтерс.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *