Костадинов: „Фашистки“ методи на ПП-ДБ

5

„Референдумът организиран от „Възраждане“ беше проведен, внесен и успешно преминал проверките в  Народното събрание и  ГРАО. Предстои да премине през комисии и да бъде гласуван в пленарна зала до 7 юли 2023 г. След това той ще се проведе със следващите избори, които и да са те“.

Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

„В пресконференция дадена в следобедните часове част от управляващата коалиция ПП – ДБ, които само за няколко седмици се  превърнаха  в патерица на ГЕРБ и ДПС, са поставили шест точки като условие към своите коалиционни партньори. Тези условия са изискване, за да продължи да съществува американския проект наречен българско правителство“, твърди Костадинов.

Петков: Ще искаме оставката на правителството в този случай

„Като седма точка е изработването на цитирам  „обща политическа позиция относно законосъобразността на инициативата за референдум на „Възраждане“, посочи Костадинов. 

Костадинов: Държавата ни беше изнасилена вчера

„Във връзка с това искане на ПП – ДБ, по-известни като патерица на ГЕРБ и ДПС, които управляват заедно с тези, които наричат „мафия“ в една коалиция, нека да е ясно: Никой няма да обезличи усилията на над 600 000 българи, които положиха подписа си за запазване на българския лев. В страната ни има закон, който всички ние от „Възраждане“ спазваме и инсталираните във властта ПП-ДБ също ще спазват. Референдум ще има и ако някой смята, че ще бъде осуетен или предотвратен с фашистки методи, жестоко се лъже“, подчерта Костадинов.

Източник: vesti.bg