Костадинов: Изиграхме ги – референдум ще има и ще го спечелим

35

„Това, което виждате на снимката, е проектът за решение относно провеждането на референдума за запазване на българския лев. С този проект се отхвърля провеждането на референдум. Това проекторешение обаче беше отхвърлено от мнозинството на тройната коалиция ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ. Иначе казано, с отхвърлянето на решението за отхвърляне на референдума, референдум ще има“.

Окончателно: Без референдум за запазване на българския лев

Това обяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов във Фейсбук и обясни как противниците на референдума са били изиграни.

Костадинов призова Радев за референдума за лева

„Тъй като ние видяхме какво се случва, на свой ред тихо и кротко гласувахме „за“, след което за по-сигурно поискахме и прегласуване, което още веднъж потвърди решението. С това точката свърши, след нея мина и следващата, а накрая свърши и парламентарният контрол“, посочи Костадинов.

„Заседанието на парламента беше закрито. А тъй като бавиха взимането на решение до последно, сега и да искат нещо да измислят, нищо не могат да направят, защото крайният срок за произнасяне на Народното събрание по референдума изтича тази вечер в 24 ч.“, подчерта Костадинов.

„Възраждане“: Опитвате да заметете един референдум без никаква обосновка

„От бързане да погазят закона и Конституцията, големите „йористи“ на ПП-ДБ дори не можаха да подготвят и решение като хората – в него безпрецедентно липсваха мотиви, което само по себе си го прави нищожно. Сега вече крайното решение е в ръцете на президента, който е длъжен да се съобрази със закона и решението на НС и да насрочи референдум. Вярвам, че Радев, за разлика от управляващите, ще спази закона, както винаги досега го е правил. Уважаеми сънародници, референдум за запазване на лева ще има и ние българите ще го спечелим!“, заключи Костадинов.

Източник: vesti.bg