Колко ще ни струва новогодишната вечер

5

И тази година хиляди българи избраха да посрещнат Нова година в зимните ни курорти. А места в хотелите и къщите за гости отдавна няма. Все пак ако сме решили да почиваме в Банско, Боровец или Пампорово – неофициалната сметка показва, че трябва да сме готови да заплатим средно между 1 800 и 2 500лв. за три нощувки. За сравнение – в Сърбия ще ни струва 4 до 5 пъти по-малко. Това съобщи NOVA.

Виктория и нейните приятели избрали да посрещнат Нова година зад граница. Сръбският град Крушевац впечатлил младите хора с примамлива оферта. 

Това са най-разочароващите коледни подаръци

За сравнение, в един от предпочитаните зимни курорти у нас – Банско, цените за двама души за трите новогодишни дати, 30 и 31 декември и 1 януари, варират между 1 800 и 2 500лв. Въпреки цената свободни места отдавна няма.

Димитър Колев е хотелиер. Той каза, че са направили пакет all inclusive, който включва и празнична програма с изпълнители, както и изненади за децата и подаръци.

Нов вид пиротехника: Безшумна заря за Нова година

„В началото мислехме да сме в България, в зимните ни курорти, обаче това, което не ни допадна там са цените, които са доста високи спрямо възможностите на един нормален средностатистически българин“, добави Виктория. 

Тази година инфлацията е ударила и хората, избрали да посрещнат празника у дома – освен хранителните продукти, скок в цената се наблюдава и при новогодишната заря. Средно около 5%. 

Стоян, който е лицензиран пиротехник каза, че цените са от 10 до 600 лева.

Властите припомнят да се купува само от лицензирани магазини и да се спазват мерките за безопасност.

По темата

Източник: vesti.bg