Коледно светлинно шоу: Съчетание на модерни технологии и традиционно празнично настроение

0

О слепителните коледни светлинни се завръщат преди декемврийските празници, а в Съединените щати все повече хора посещават големи обществени площади, на които са разположени коледни базари.  

Това разказва журналистът на Voice of America (VOA), Сакиб Ул Ислам, който посети един от най-големите и технологично напреднали площади в САЩ, за да усети атмосферата отблизо. 

Коледното дърво с височина 15 метра и покрив от светлини с диаметър над 60 метра е единствено по рода си. С огромни изложби и превъзходни лакомства, фестивалът Winter City Lights в Олни, Мериленд, близо до Вашингтон, радва посетителите. 

„Тези светлини ще се синхронизират с музиката. Те ще разцъфтят в балдахин, а след това ще разпръснат светлина от лампички, разположени над дървото”, разказва Майкъл Ладо, който е творчески директор на Winter City Lights. 

Създаден с един милион светлини, разположени на 18 акра земя, фестивалът Winter City Lights в Олни, Мериленд, е едно от най-технологично напредналите светлинни изживявания в страната, казва Ладо. Той посочва, че събитието е “страна на чудесата на открито.” 

„Това е серия от компютри и чипове, които идентифицират къде се намира всяка една от тези светлини и можем да я програмираме“, разказва Майкъл Ладо.  Също така вали сняг върху дървото на всеки 30 минути. Посетителите, млади и стари, са вдъхновени след посещение на фестивала, казва той. 

„Харесва ми колко весели са всички светлини, това ме прави наистина щастлив“, разказва Гиара, която е посетител на светлинния град. 

Winter City Lights включва повече от два километра пътека от коледни светлинни дисплеи през гората, а аниматори предлагат да изрисуват лицата на най-малките посетители, съобщава VOA.  

Майк Ладо казва, че това, което прави този светлинен фестивал уникален, е, че наред с всички атракции той е и екологичен. 

„Всичко, което ще видите, е направено от рециклирани алуминиеви рамки, което е наистина хубаво, защото искахме да сме сигурни, че ще намалим негативния си отпечатък върху природата. На фестивала има и светлини с ниска мощност, така че всъщност да не черпим толкова много мощност, която използва една традиционна крушка“, коментира творческият директор.  

За мнозина тук, на източното крайбрежие на САЩ, изживяването с омагьосващи светлини разкрива истинския празничен дух след почти три години пандемия и негативните последици от войната в Укрйна, посочва Сакиб Ул Ислам. 

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *