Кола бомба предизвика четири експлозии в Еквадор

0

Кола бомба, натоварена с две газови бутилки и пръчки динамит, предизвика най-малко четири експлозии в търговска зона на еквадорската столица Кито вчера вечерта, предаде испанската новинарска агенция ЕФЕ. Не се съобщава за жертви.

Въпреки че първоначално Националната полиция на Еквадор твърдеше, че става въпрос за пожар в автомобил, по-късно генерал Пабло Рамирес заяви пред медиите, че инцидентът се е оказал предполагаемо нападение поради наличието на взривни елементиРамирес заяви, че полицията е задържала шестима души – петима еквадорци и един колумбиец, за предполагаемата им връзка с колата бомба. Генералът заяви, че както взривилата се кола, така и автомобилът, в който са пътували шестимата задържани, са били обявени за откраднати.

Той определи инцидента като отговор на организирани престъпни групи на поредица от прехвърляния на затворници, които бяха извършени вчера. 

В съобщение в социалните мрежи община Кито съобщи, че инцидентът се разследва от специализирани звена на полицията. Екипът по взривни вещества на Групата за намеса и спасяване (GIR), специално звено на Националната полиция на Еквадор, е на мястото, за да установи обстоятелствата на експлозията и дали е имало детонатор, се допълва в съобщението.

Източници близки до разследването заявиха, че може да става въпрос за нападение от страна на някоя от действащите в страната престъпни групировки.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *