Кои са най-търсените тунинг части за кола

При мъжете с годините се променят само играчките. Като деца си играят с влакчета и камиончета, а повечето от тях, когато пораснат вече започват да развиват своите „проекти за спортни автомобили“.  Това обикновено се изразява в модифицирането на колата с тунинг части, което кара собствениците им да се чувстват по-силни и по-свободни на пътя. Освен това могат да превърнат една най-обикновена кола в уникална изработка, каквато няма никъде другаде. Може би в това се крие удоволствието от тунинговането на автомобила.

Но кои са най-търсените и продавани тунинг части на пазара за всички коли? Независимо от модела и марката, то почти всеки автомобилен маниак ще сложи на своя автомобил спойлер; нови фарове или предна/задна броня, с която да „подобри“ външния й вид. Нека разгледаме кои са най-популярните тунинг модификации.

Спойлер

Най-продаваните тунинг части започват със спойлерите, които не само придават атрактивен външен вид на колата, но и осигуряват по-добра стабилност при високи скорости. Съществуват най-различни модели спойлери на пазара. Някои от тях са универсални за всички марки и модели автомобили, докато други са специални за определена серия. Все пак би било нелепо да сложите спойлер за AUDI A3 на BMW e60, например.

Алуминиеви джанти

Безспорно неизменна част от всеки тунинг проект са алуминиевите джанти. Обикновено те са над 17цола и тенденцията е новите автомобили да излизат с все по-голям размер джанти. Вероятно сте забелязали, че почти всички нови спортни коли излизат с минимум 19ки джанти от завода! Честно казано един хубав пакет джанти може да промени коренно вида на автомобила ви!

Предна/задна броня или цял пакет с прагове

Ако искате да се различавате от стоковите модели на пазара – то вероятно сте планували да закупите поне предна броня за своя автомобил. На тунинг пазара ще откриете и цели пакети от предна и задна броня + прагове за модела. Честно казано това са най-популярните избори и по-рядко са индивидуалните проекти, тъй като са на много по-достъпни цени.

Спортен волан и седалка

Любителите на високите скорости често сменяват волана и седалката на своя автомобил, за да се почувстват по-близо до своите кумири от Формула 1, например. Тук е мястото да посочим, че спортния волан и седалка имат своите предимства, които не се изразяват само във външния вид. Например, седалката е по-твърда, лека и стабилна от обикновената, а воланът дава повече възможности на водача за управление на автомобила и изпълнението на определени маневри.

Спортна генерация – гърнета и накрайници за ауспух

Кое е това, което кара любителите на високите скорости да настръхват!? Звукът от двигателя, разбира се! За съжаление не всеки може да си позволи автомобил с V8 двигател, при който „ръмженето“ на колата си е заводско и тук идват т.нар. спортни генерации. С тяхна помощ може да се възпроизведе страхотен звук дори от не чак толкова мощен двигател. Тя представлява гърнета и накрайници за ауспух, които при правилен монтаж и настройки могат да изкарат страхотен звук от всяка кола. Имайте предвид, че в сила са правила за нивата на шум, които излизат от автомобила и ако ги превишите рискувате да ви спрат колата то движение!

Когато става дума за постигане на по-голяма мощност и бързина, то чип тунингът и турбо системите са задължителните тунинг части, които се търсят. Чип тунингът осигурява подобрена работа на двигателя, като увеличава мощността и въртящия момент на автомобила. Турбо системите, от своя страна, добавят допълнително количество въздух към двигателя, което увеличава мощността и бързината на автомобила. Вие виждали лис те GOLF 4 или BMW 3 без чип?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *