Кои бяха най-интересните лидерски битки в столицата и в страната?

Кои бяха най-интересните лидерски битки в столицата и в страната?

В 25 МИР в столицата спечели председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той победи Ицо Хазарта, който остана втори. Третото място е за „Възраждане“ и лидера му Костандин Костадинов. Лидерът на ИТН Слави Трифонов остана четвърти. Корнелия Нинова е пета, а шести се нареди Николай Марков от изненадата на тези избори – партия „Величие“.

В 23 МИР в столицата ПП-ДБ с водач Кирил Петков спечели пред водача на листата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев. „Възраждане“ е на трето място с водач депутата Цончо Ганев.

В Перник стана обратното – Кирил Петков от ПП-ДБ загуби и от водача на листата на ГЕРБ-СДС Георг Георгиев, и от човека на Възраждане – Димо Дренчев.

В Пловдив ГЕРБ-СДС с водач Бойко Борисов печели битката с Асен Василев от ПП-ДБ. Интересното е тук, че кандидатът на „Величие“ Николай Марков се нарежда пети и изпреварва водачите на листите на ДПС и БСП.

Във Варна ГЕРБ-СДС с водач Даниел Митов победи лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов в собствената му крепост. Трети са ПП-ДБ, които бяха водени от бившия министър Даниел Лорер.

В Благоевград водачът на листата на ДПС Делян Пеевски загуби битката от представителя на ГЕРБ – бившият председател на Народното събрание Росен Желязков. Трети са ПП-ДБ, четвърти – „Възраждане“, а лидерът на БСП Корнелия Нинова остана пета.

ДПС по традиция печели изборите в Кърджали с близо 80% от гласовете, водено от лидера си Делян Пеевски. На второ място се нарежда бившият председател на НС Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС. Трети са „Възраждане“ с водач Георги Георгиев, а ПП-ДБ остават четвърти.

В Хасково водачът на листата на ГЕРБ-СДС Делян Добрев печели най-много гласове. След него се нарежда кандидатът на ДПС Станислав Атанасов, трети са от „Възраждане“, а бившият финансов министър на ПП-ДБ и съученик на Добрев в Хасково Асен Василев остана четвърти.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg