Код жълто и оранжево за валежи и силен вятър днес

Сутринта температурите ще са между 0° и 5° и ще останат без съществен дневен ход, в София – около 0°-1°.

До обяд в Северна България валежите ще спрат, а в Южна ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват. На места там ще са значителни по количество. Снежната покривка ще се увеличи.

По планинските проходи и в източните райони остават условията за виелици и навявания. Ще духа умерен, главно в Централна Южна и Югоизточна България – временно силен североизточен вятър.

По Черноморието ще е предимно облачно. До обяд валежите по северното крайбрежие ще спрат, а по южното ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват, на места количествата ще са значителни.

Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

В планините ще е предимно облачно с валежи от сняг. Остават условията за навявания и виелици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

До сутринта в неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса и ще намалее. През деня ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Минималните температури на места ще са до минус 7°, минус 8°, а максималните – между 2° и 7°.

През първите дни от новата седмица ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще остане от северозапад, в понеделник ще бъде умерен, в Дунавската равнина силен, във вторник чувствително ще отслабне, в югозападната част от страната и ще стихне. Температурите ще се повишат и в повечето места минималните ще са близки до нулата, максималните ще са в по-широки граници: от 4-5° до 13-14°.

Източник: bntnews.bg