КНСБ няма да участва в преговорите за въглищните региони при Денков

5

К НСБ няма да участва в преговорите за въглищните региони при премиера. Това стана ясно от официална позиция, разпространена на интернет страницата на синдиката.

Денков: Партиите да не злоупотребяват със страховете на енергетиците и миньорите

„Президентът на КНСБ, лидерите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не приемат отправената покана от премиера акад. Николай Денков за преговори този следобед. Причината е ясно изразеният отказ от страна на протестиращите миньори и енергетици за разговори при премиера днес, 1 октомври“, се казва в позицията.

Блокадите продължават, Денков очаква енергетиците на среща в МС

Ескалиралото напрежение сред миньорите и енергетиците от въглищните региони през последните дни доказва, че отговорните институции не предприеха нужните действия в необходимите срокове за справяне със социалните и икономическите последици от прехода към нисковъглеродна икономика.

Енергийният министър отиде при протестиращи енергетици и миньори (ВИДЕО)

„Всички наши усилия през последните години бяха насочени към намиране чрез диалог с правителството и парламентарно представените партии на най-добрите решения за работещите във въглищните региони и за социално-икономическите последствия за страната въобще. Уверени сме, че това е пътят при наличие на открити и навременни действия и чуваемост на проблемите и исканията на работниците“, заявяват още синдикатите.

Остават затворени АМ „Тракия“ при Стара Загора и Проходът на републиката заради протестите

Не са изключени и ефективни стачни действия на миньори и енергетици. Това заяви лидерът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов след срещата си с протестиращите енергетици на магистрала „Тракия“.

Никой от техния синдикат няма да се отзове на поканата на премиера Николай Денков за среща в Министерския съвет.

Манолов заяви, че, който иска да преговаря, трябва да дойде на място при протестиращите.

Източник: vesti.bg