Кметът на Цалапица: До месец заподозреният за убийството ще бъде върнат от Германия

0

Д о месец заподозреният в убийството на Димитър Малинов – Рангел Бизюрев ще бъде върнат от Германия. Това става ясно от думите на кмета на пловдивското село Цалапица, цитирани от БНТ.

Напрежението в Цалапица не стихва, въпреки че от вчера шефът на Областната дирекция на МВР – Пловдив старши комисар Васил Костадинов, със заповед на министъра на вътрешните работи, вече не е на поста си.

Хората настояват за оставката на началника на районното управление в Стамболийски Ангел Керпиев. Той обаче до момента категорично отказва, с мотива, че е разпоредена проверка в областната дирекцията, 

Майката на убития Димитър: Докато не се появих пред медиите, никой не предприе нищо

Именно към действията на полицията в Стамболийски е насочен гнева на близките на убитото момче. 

Майката на Димитър Атанаска Бакалова заяви, че има подозрения за пропуски в разследването и полицейски чадър. Според нея органите на реда са започнали твърде късно да извършват действия за откриването на момчето, като по този начин са допуснали обвиняемият да напусне страната.

„Обвиняваме в забавяне. Никой не се размърда да извика от дата 22-ри и 23-и – двата дни, да извика Рангел, да извикат близнаците, да ги притиснат, за да може по-рано да се разбере и Рангел да бъде хванат тук. Смятаме, че има полицейски чадър. Опитваше се да се прикрие всичко. В момента, в който се появих по медиите, веднага от Пловдив на по-високо ниво бяха извикани тук разследващи, дойдоха в рамките на часове. Синът ми беше открит, екстрадираха близнаците от морето до тук, беше издадена заповед, при което като ги прибраха, те веднага си признаха. Единият дори ги е завел на мястото“, каза тя.

Семейството на близнаците се изселва от Цалапица

Тя добави, че по време на протестите е имало опити, от страна на полицията, протестиращите да бъдат сплашвани. Каза обаче, че това няма да ги спре да продължат протестните действия.

Хората в Цалапица поискаха изселването на фамилиите, както на обвиняемия Бизюрев, така и на близнаците Динчеви. Оказва се, че семейството на близнаците вече е напуснало селото.

„От започване на протестите са напуснали дома, в който са живели заедно с децата си. Категорични са, че няма да се завърнат. Имотът ще бъде прехвърлен или продаден. Преди няколко дни вече бившият директор на ОДМВР – Пловдив Васил Костадинов пред мен лично декларира, че в рамките на месец Рангел ще бъде в България. Най-вероятно те имат повече информация, която не е обществено достояние, но той ще бъде тук“, обясни кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *