Кметът на Панчарево поиска мачът ЦСКА 1948 – ЦСКА да бъде преместен на „Васил Левски”

Кметът на СО – район Панчарево Николай Гюров настоява за пренасочване на футболната среща от 23-тия кръг на Първа лига между отборите на ЦСКА 1948 и ЦСКА. Мачът е насрочен за неделя, 12 март, 16:45 часа на стадион „Витоша“ в Бистрица.

Както и в други подобни случаи районната администрация е извършила анализ на риска и оценка на въздействието, според които стадион „Витоша“ в с. Бистрица не отговаря на стандартите за провеждане на дерби среща от футболния шампионат.

„Стадионът в с. Бистрица е разположен в началото на населеното място, в непосредствена близост до нерегулирано кръстовище на основната пътна артерия между София, Бистрица, Самоков и редица туристически обекти в района. Няма паркинги, които да поемат всички автомобили, с които ще дойдат феновете“, заяви Гюров.

Според кмета и екипа му освен това има опасност да възникнат конфликти и да пострадат невинни хора. През уикенда трафикът към и от с. Бистрица е натоварен заради многото хора, който използват почивните дни за спорт и отдих в планината. Провеждането на футболна среща от такова естество би било изпитание както за органите на реда, охраняващи събитието, така и за администрацията. До момента районната администрация не е информирана официално за провеждане на мача на територията на района. Не е ясно и има ли разработен план за охраняване на събитието и за регулиране на движението.

„Отправям апел към всички отговорни институции да преосмислят мястото на провеждане на тази футболна среща, като смятам, че националният стадион „Васил Левски” е най-подходящото съоръжение в случая”, подчерта кметът на СО- район „Панчарево”.

Николай Гюров и екипът му са радетели за развитието на спорта в района и 10-те села на територията му често са домакини на разнообразни спортни прояви. Но в случая не е преценен рискът, а капацитетът и възможностите на стадиона не са съобразени с очаквания интерес от страна на феновете към мача.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg