Китайският M-Hero 917 с 1088 к.с. идва в България

2

В чера ви разказахме подробно, че своята дейност в България започна фирмата ADG България, която ще дистрибутира марките под шапката на Dongfeng Corporation, започвайки с Voyah, след това Nammi, лансираната преди ден-два в Китай е∏ (чете се еПай), както и Mengshi, производител на чудовищната машина от снимките.

Китайската инвазия у нас се разгръща с официален внос на Voyah, следват още 3 марки

Дилърството на вносителя е с адрес София, Околовръстен път 456Б. До края на годината ще е готов и шоурумът в Пловдив на бул. „България”, този в Стара Загора е готов и чака първите автомобили.

Но нека преминем към любопитното, героят на снимките – M-Hero 917, който си има и европейска версия. Моделът доста си прилича с лудите творения на латвийците от Dartz. Няма да навлизаме в описание на дизайна, той говори сам за себе си.

Но пък ще обърнем внимание на задвижването, защото то е не по-малко впечатляващо, дори повече, защото „Героят” разчита на 4 електромотора! Системната им мощност възлиза на 800 kW (1088 к.с.), а архитектурата е 800-волтова. Въртящият момент е 1400 Нм, ускорението до 100 км/ч е 4,2 секунди, което е впечатляващо на фона на факта, че този звяр тежи 3293 кг! Много голяма част от тях се пада на батерията с капацитет 142,7 kWh, която би трябвало да осигури пробег до към 450 км (WLTP).

Ето и някои любопитни факти за офроуд качествата на M-Hero, защото и те са не по-малко впечатляващи. Предлага пет режима за офроуд шофиране, пътният просвет е 230/235 мм, 900 мм е дълбочината на атака на водно препятствие.

Още за модела четете на специализирания сайт CarMarket.bg

Източник: vesti.bg