Китайската инвазия в България влиза в нова фаза

0

У нас вече има компания, която продава продукти на джоинт венчър брандовете на Dongfeng със Seres и Forthing, но сега ви представяме официалния вносител на компанията-майка Dongfeng, чиято одисея на родния пазар започна с луксозното подразделение Voyah, идващо от Voyage (пътешествие).

А китайското пътешествие за официалния представител на марките под шапката на Dongfeng Corporation започва с електрическия 5-местен кросоувър Voyah Free. Моделът разчита на батерия с капацитет 106 kWh, която ще му гарантира до 510 км пробег по цикъла WLTP.

Автомобилът е позициониран в луксозния сегмент, разчита на два електромотора и ускорение до 100 км/ч за 4 секунди. Окачването е въздушно, Dynaudio e озвучението, електрохроматичен панорамен покрив, филтрация на въздуха и ароматизатор, масаж на седалките, това са само част от характеристиките на модела.

Официалният вносител казва, че очаква цената на Voyah Free напълно оборудван да е в порядъка на 69 000 евро с ДДС, като следващата година ще се предлагат по-достъпни версии на електромобила.

Източник: Юлиян Чебишев

Дилърството на вносителя е с адрес София, Околовръстен път 456Б. До края на годината ще е готов и шоурумът в Пловдив на бул. „България”, този в Стара Загора е готов и чака първите автомобили. В трите града е организиран е сервизът на китайските автомобили. В момента се търсят партньори за Варна и Бургас.

Nammi 01
Nammi 01 Източник: Юлиян Чебишев

В момента тече пререгистрация на вносителя, става въпрос за фирмата ADG България, клон на немската ADG Europe („Аутомотив Дистрибюшън Груп Европа”). Управител е Юлиян Чебишев, ветеран в автомобилния бизнес у нас, последните над 18 години работил за официалния представител на Hyundai за България.

А неговите „творчески планове” са повече от амбициозни. Следващият модел, който трябва да се появи в шоурумите в България, е Voyah Free с рейндж екстендър. Очакваната цена е под 60 000 евро за топ оборудване на модела.

Още по темата четете на специализирания сайт CarMarket.bg

Източник: vesti.bg