"Киев е и ще бъде приоритетна цел номер едно за врага"

20

Украинската столица възнамерява да изгради още укрепления, тъй като все още има риск от руска атака, предаде Ройтерс, като се позова на властите в Киев.

Руски сили се опитаха да превземат града през първата фаза на пълномащабната инвазия, започнала през февруари 2022 г, но се оттеглиха, след като се сблъскаха с ожесточена украинска съпротива.

Зеленски: Украинските въоръжени сили се нуждаят от около 160 изтребителя F-16

Кметът Виталий Кличко каза, че Киев ще задели 800 гривни (21,74 милиона долара) за изграждане на укрепления и други спешни военни нужди.

„Киев е и ще бъде приоритетна цел номер едно за врага“, каза в свое съобщение в Telegram ръководителят на военната администрация на града Сергий Попко.

Кулеба към критиците на контранастъплението: Да замълчат!

Руски сили са превзели обширни територии в източната и в южната част на страната и засега няма непосредствени признаци те да планират още една атака срещу украинската столица, посочва Ройтерс. Киев обаче редовно става цел на атаки с ракети и дронове. При последната атака вчера загинаха двама души.

Кличко каза че ще внесе за разглеждане и друга поправка в градския бюджет, предвиждаща да бъдат заделени 300 милиона гривни за нуждите на украинските въоръжени сили.

Източник: vesti.bg