Караманджуков за титлата на Лудогорец: Доказахме, че играем феърплей

Спортният директор на Лудогорец – Георги Карамандуков, коментира в предаването на БНТ 1 „Арена спорт“ спечелената от „орлите“ 12-а поредна титла на България.

„Сезонът беше много интересен и оспорван, имаше интрига до последния кръг, както за титлата, така и за местата за участие в евротурнирите. Интересно бе и сред изпадащите отбори. Имайки предвид проблемите, които ни сполетяха след зимната подготовка, нямаше как това да не се отрази на играта на отбора. За радост на всички нас, мисля, че напълно заслужена 12-а титла. Всички отбори, срещу които играхме, бяха много мотивирани, което е добре за нас, защото израстваме като отбор. С оглед на това, че от трите мача с основния ни опонент спечелихме два победи, мога да кажа, че напълно заслужено сме шампиони, въпреки че разликата е минимална“, започна той.

„Категорично гарантирам, че има феърплей в българския футбол. Появиха се слухове как едва ли не ние ще жертваме Купата, за да спечелим гостуването на ЦСКА 1948 в Бистрица. Спечелихме Купата, загубихме две точки за първенството и така стана още по-интересно, но доказахме, че играем феърплей“, категоричен е Караманджуков.

„Аз съм от самото начало на проекта „Лудогорец“. В клуба се работи изключително професионално. Хората, които сме от самото начало, нещата между нас са много точни и ясни и всеки си гони задачите. Това, което собствениците са ни предоставили като база, като условия мисля, че заслужена и категорична е тази хегемония. Получаваме много незаслужени обвинения, но представянето на клуба в Европа красноречиво опровергава всички тези неща. Лудогорец е марка в Европа“, добави гостът в предаването.

„Ивайло Петев пое отбора в много труден момент. Той познава най-добре обстановката и бяхме убедени, че той ще се справи най-добре със ситуацията. След победата на „Армията“ на 30 април аз нямах съмнение, че ще станем шампиони“, завърши Георги Караманджуков.

Цялото интервю с Георги Караманджуков вижте във видеото!

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg