Кандидатурата на Франция за Зимните олимпийски игри през 2030 г. все още не е напълно готова

Френската кандидатура за домакинство на Зимните олимпийски игри през 2030-та година все още не е напълно готова, заявиха от делегацията на Международния олимпийски комитет, който е започнал в понеделник обиколка за инспекция на инфраструктурата, предаде АФП.

„Трябва да зададем въпроси на президенти, на Олимпийски комитети, на общността, това е много важен етап“, коментира президентът на Комисия за домакинства към МОК Карл Щос.

Финалното решение за френската кандидатура, която е единствена до момента, е очаквано към 23-24 юли в Париж преди откриването на Летните олимпийски игри.

Комисията бе приета от Лоран Вокиез и Рено Мюзелие, които са президенти съответно на регионите Оверн-Рон-Алп и Прованс-Алп-Кот д’Азюр, които са инициатори на френската кандидатура.

Става дума за „смирени и устойчиви Игри“ според Вокиез, който критикува тези, които противопоставят спорта и околната среда.

На няколко души им бе попречено да опънат транспарант, с който да поискат референдум за Олимпийските игри през 2030 г.

Проблемът със снега е приет „много сериозно“ от организаторите.

„Във всички курорти, които бяха избрани, ще има сняг през 2030-та година, въпреки скептичните прогнози“, каза Вокиез.

В От-Савоа трябва да се проведат състезанията по ски бягания (Ла Клюза) и биатлон (Гран Борнар), ски алпийски дисциплини и шейни и бобслей (Ла План, Куршевел и Бозел), сноуборд и акробатични ски трябва да се проведат в Монженевр и Сер Шевалие, а Ница трябва да посрещне състезанията върху лед.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg