Как да се справим с гаденето по време на полет

0

И звестният пилот Джими Никълсън сподели съветите си за справяне с турбуленцията във видео, публикувано в TikTok. 

Облечен в пилотската си униформа, Никълсън използва домашния си любимец, за да демонстрира как се движи самолетът след излитане и защо пътниците, които изпитват усещане за гадене при полет, трябва да седят в предната част на самолета.

„Ако седите в предната част на самолета, турбуленцията ще се усеща по-слабо. Ако пък сте отзад, ще я усещате значително по-силно“, обяснява пилотът.

@jimmy_nicholson Best place to sit on a plane if you hate turbulence #pilot #piloto #pilotsoftiktok #turbulence ♬ original sound – Jimmy Nicholson

„Задната част на самолета ще се люлее повече, а предната – по-малко“, добави Никълсън, като размахваше краката и опашката на котката си, за да помогне на зрителите да си представят по-добре, процесите, които предизвиква турбуленция. „Не забравяйте, че самолетът няма да падне“, шегува се той с последователите си. 

Никълсън се прочу през 2021 г., когато участва в петия сезон на „The Bachelor Australia“. Той завърши образованието си за пилот в обучителната база на известна австралийска авиокомпания, през 2014 г., съобщава Mirror.

Днес Джими Никълсън живее в Сидни. Той е лицензиран търговски пилот и редовно споделя авиационните си приключения в социалните медии.

@jimmy_nicholson Ask a Pilot: Should I be scared of turbulence? #pilot #piloto #pilotsoftiktok #cat ♬ Pink Skies – noxz

Изглежда, че е тръгнал по стъпките на баща си и дядо си, които също са били пилоти и са работели за австралийска авиокомпания. „Това е нещо като семейна традиция“, признава Никълсън през 2014 г.

Последователите на Никълсън  реагираха на видеото му, като много от тях споделиха личния си опит за справяне с гаденето и страха при полет. Видеоклипът събра хиляди гледания, а Никълсън беше поканен в австралийското предаване Studio 10, за да говори по темата, пише Mirror.

„Има много хора, които наистина се страхуват летенето“, каза Никълсън на водещите. Той повтори съветите си, които по-рано беше споделил на своите последователи в TikTok. 

По темата

Източник: vesti.bg