Как да намалим отблясъците от екрана на телевизора

0

Г ледането на филм е любимо хоби за мнозина. Удоволствието може да бъде развалено заради силна светлина и отблясъци от екрана. Понякога може дори да бъде невъзможно да се види какво се случва, особено при по-тъмни сцени.

Не винаги обаче причината е силната дневна светлина. Понякога отблясъците може да са породени от лампи, отражения от други обекти и т.н., коментира CNET. Изданието дава и няколко съвета как да се намалят тези отблясъци.

Най-очевидният е да се изключи осветлението, но понякога това не помага. Освен това може да ускори уморяването на очите, особено при по-големи и ярки екрани. Затова намаляването на яркостта при гледане на изключени лампи, е препоръчителна допълнителна мярка.

Митове за SSD устройствата

Друга възможност е намаляване на яркостта на осветлението, ако помещението има лампи, които позволяват промяна на интензитета. Алтернативно решение е поставяне на лампа зад телевизора. Цветът трябва да е максимално неутрален, за да не обърква очите и да намали възприятието за даден цвят от екрана.

Понякога обаче отблясъците не са причинени от силна светлина с конкретен точен източник като лампа. Ако причината е прозорец или отражение от друг обект, тогава физическата промяна на местоположението на телевизора може да е единственото решение. Ако разбира се, щорите или пердетата не са удачни.

Windows 11 става много по-бърз с нов ъпдейт

Има ли смисъл да изключваме компютъра си

Не е задължително да се търси изцяло ново място на телевизора. Често дори само лекото му накланяне напред или завъртане наляво или надясно може да е достатъчно, за да реши проблема напълно или да го намали. Разбира се, тук важна роля ще има използваната стойка за телевизора и нейните възможности за регулиране на позицията. А понякога решението може да е комбинация от мерки – лека промяна на позицията и допълнителна светлина, която да балансира цветовете и натоварването на очите.

Как пълноценно да използваме лаптоп като настолен PC

Windows 10 ще синхронизира и известията от Android

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *